اکسیژن
اکسیژن
اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگ سازی برای دستیابی به هوای پاک در کشور
دبیر مجمع نمایندگان استان لرستان در مجلس با اشاره به اینکه فرصت برای نجات جنگلهای زاگرس از دریاچه ارومیه کمتر است، گفت: روند نابودی این جنگلها شدت یافته و سازمان جنگلها تنها دو سال برای احیا بلوط های زاگرس فرصت دارد.                                                                   عباس قائید رحمت در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: جنگلهای بلوط زاگرس محدوده وسیعی در چند استان غربی تا جنوب کشور را شامل می شود و به عنوان منطقه زیست محیطی به شمار می رود. در واقع استان های لرستان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان و استان های همجوار شامل منطقه زاگرس می شود.

نماینده مردم لرستان در مجلس با اشاره به قدمت طولانی جنگلهای بلوط در منطقه زاگرس افزود: سالیان سال است که این جنگلها در این منطقه دارای حیات هستند اما در طول سالهای اخیر، درختان بلوط این منطقه با یک بیماری مواجه شدند که بخش اعظمی از آن در حال از بین رفتن است.

وی با بیان اینکه این جنگل ها در صورت ادامه روند فعلی و افزایش آفت زغالی به زودی نابود می شوند، گفت: سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری متولی اصلی حفاظت از عرصه ‌های جنگلی است.

دبیر مجمع نمایندگان استان لرستان با تأکید بر اینکه درختان بلوط در منطقه زاگرس دچار آفت زغالی شدند و این موضوع در حال گسترش است، افزود: متاسفانه آفت زغالی خوره جان درختان بلوط شده و این موضوع نیاز به پیگیری جدی دارد، دولت همانطور که نسبت به دریاچه ارومیه حساسیت دارد باید نسبت به مشکل جنگلهای زاگرس نیز توجه داشته و چاره اندیشی کند.

قائید رحمت در ادامه با تأکید بر اینکه برای ترمیم جنگل های بلوط زاگرس فرصت زیادی نداریم، گفت: تنها دو سال برای احیای این جنگل فرصت است چرا که جنگل در حال مرگ تدریجی است و آسیب جبران ناپذیری در این منطقه در حال رخ دادن است.

وی اضافه کرد: هم اکنون کارشناسان زیست محیطی مشغول بررسی بر روی این آفات هستند. البته مساله ناشناخته ای نیست اما به سرعت در حال پیشرفت است که این موضوع خطرناک است و باید در کمترین زمان مشکل برطرف شود.

به گزارش مهر،کامران پورمقدم سرپرست دفتر امور جنگلی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور نیز از نابودی 18 میلیون اصله درخت بلوط بر اثر آفت زغالی بلوط در جنگلهای زاگرس خبر داده و اعلام کرده است که در حال حاضر یک میلیون و 130 هزار هکتار از جنگلهای زاگرسی کشور به آفت زغالی بلوط مبتلا شده‌اند.

همچنین تشکیل کارگروهی در شورای عالی حفاظت محیط زیست برای حفاظت و احیای جنگلهای زاگرسی و هیرکانی کشور مصوب شده که با توجه به اینکه دکتر ابتکار در این شورا حضور دارد، تولی آن به سازمان حفاظت محیط زیست داده شده است.

تاریخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۲/۱۷ 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:

نوشته شده در تاريخ شنبه 17 اسفند 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
.: Weblog Themes By LoxBlog :.